Trafik

Türkiye’ de ve diğer ülkelerde trafik çok normal bir şeydir. Arabaların arka arkaya gelip durarak trafik uzamaya başlar ve bunun sonucunda  trafik kazaları meydana gelir. Trafik kazalarını önlemek için daha fazla yol yapmak bir şey işe yaramayacaktır. Çünkü eğer çok fazla yol yaparsak çevre kirliliğine yol açmış oluruz ve daha fazla trafik kazalarına yol açarız.

Bu kazaları önlemek için bilinçli sürücü eğitimi ve trafikte insanlar acele etmemeleri lazımdır. Trafik kazaları sonucunda hem arabalara zarar geliyor hem de insanlara bu da çok pahalıya geliyor. Ülkemizde her yıl trafik kazaları nedeniyle yaklaşık 10 bin vatandaşımız hayatını kaybediyor. 200 binin üzerinde vatandaşımız ise bu kazalarda yaralanıyor. Yapılan araştırmalar trafik kazalarının yaklaşık yüzde 90’ının şoför hatalarından, yüzde 2-3’ünün ise yaya kökenli sebeplerden kaynaklandığını gözler önüne seriyor. Bahsettiğimiz tablo trafik kazalarının neredeyse tamamının insan kaynaklı olduğunu ispatlıyor. Dünya’da her yıl 1,5 milyona yakın insan trafik kazaları nedeniyle ölüyor. Dünya’da ölüm nedenleri sıralamasında trafik kazaları dokuzuncu sırada yer alıyor. Kazaların büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu düşünürsek trafik kazalarını önlemenin de bizlere bağlı olduğunu açıkça görebiliriz. Yaya veya sürücü olarak trafikte sergileyeceğiniz davranışlar, birçok insanın ölümüne mal olabilirken diğer yandan hayatlar kurtarabilir.

Mesela trafik kazalarını önlemek için Sürat tutkusunu bir kenara bırakın. Azami sürat sınırını aşmayın. Emniyet kemerinizi sadece sürücü koltuğundayken değil, önde veya arkada otururken de mutlaka takın.Önünüzde seyreden araçlarla aranızdaki takip mesafesini koruyun. Bu şekilde birden duran araçlara çarpma riskiniz minimum seviyelere düşecektir. ,Saatlerce direksiyon başında kalmayın. Başka şoför yoksa uygun bir yere çekip dinlenebilirsiniz.

(Visited 68 times, 1 visits today)