A level Global Warming

A Level Global Warming bana göre Beştepe kolejinde hayata geçirilmesi gereken bir ders. Çünkü değişen dünya da öğrencilerin çevre değişikliğine de duyarlı olması gerekiyor. Bunun için de böyle bir projenin hayata geçirilmesi gerekiyor.

Neden A Level Global Warming diye soracak olursanız dünyamızın şu an ki gidişatı çevre bakımından hiç iyi değil. Ozon tabakası delinmeye, dünyadaki içme suyu kaynakları azalmaya ve buzulların erimesinden dolayı deniz suyu seviyesi de yükselmeye başladı. Bu gidişata dur diyebilmek için de A Level Global Warming projesinin okulumuzda hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ders 9.sınıftan 10.sınıfa geçecek öğrencilerimize hem yeni bir ders imkanı sunarken hem de bilinçlenmelerini sağlayacaktır. Yıllık ders planından bahsedecek olursak:

•Why global warming happening.

•Causes and consequences of global warming.

•Human effects on global warming.

•Great global warming project.

•Research of international organisations.

•Pollution solving.

•Aim of using eco-friendly materials in countries and costs.

•Trip to UN.

Bu konular yıllık planımız olacaktır. Konular içinde dikkat çeken bazı yerler bunlardan biri Great Global Warming Project. Bu konuda, dersi seçen öğrenciler bireysel olarak ya da takımlar halinde önce ders öğretmenine sonra da bütün okula sunacakları bir proje tasarlayacaklar ve bu proje birleşmiş milletlere yollanacak Eğer ki projeleri kabul görürse BM tarafından destek sağlanıp hayata geçirilebilir.İkinci önemli konu ise trip to UN. Bu kısım da ise dersi seçen öğrencilerle birlikte birleşmiş milletlerin küresel ısınma departmanlarına 3 üç günlük bir gezi planımız var. Gezi sonrasında ise öğrenciler ders öğretmenine en az bin kelimelik bir rapor yazacaklar. Ders kaynakları veya materyallerine gelecek olursak John Houghton tarafından yazılmış ve Cambridge tarafından kabul edilen ‘’Global Warming The Complete Briefing’’ kitabını ve Charles S.Pearson’ın ‘’Economics and the Challenge of Global Warming’’kitabını kullanacağız ve ders konularımız aynı zamanda bu kitaplarla şekil alarak son haline bürünecektir.

 

İkinci bir kaynak olarak ise yine Cambridge’in iki bin on üç yılından iki bin yirmi yılına kadar olan geçmiş sınavları çıktı alınarak bir kitapçık haline getirilecek ve derslerde bu kitapçıktan soru çözümü üzerinden ilerlenecektir. Öğrencilerin bu dersten kazanımı ise öncelikle hem çevreleri için hem de kendileri için küresel ısınmaya daha duyarlı bireyler haline gelecektir ve çoğu mühendislik dalında önleri de açılacaktır mesela; endüstri mühendisliği, çevre mühendisliği gibi alanlarda öne çıkabilir. Aynı zamanda laboratuvar araştırmalarında bu kötü çevreden etkilenen çalıların durumlarını tespit edip tedavilerinde alanında yardımcı bir ders olabilir ve ilerleyen vadede pek çok öğrencinin de ilgisini çekeceğine eminim.

Uzun lafın kısası. Dünyamız çevre ve küresel ısınma açısından hiç iyiye gitmiyor ve genç nesillerin bu bakımdan bilinçlenip bu probleme yönelik adımlar atarak gidişatı değiştirmeleri gerekiyor ve bence buna kendi okulumuzda böyle bir ders ile başlarsak değişime faydamız dokunabilir.

(Visited 59 times, 1 visits today)