Aynı Fabrika Ürünleri

Her insan saf ve masum doğar, yaşadıklarıyla bir şeyler öğrenir ve bunun çoğu okulda olur. Bu nedenden dolayı okullardaki eğitimin yetersiz olma seçeneği yoktur ülkenin geleceği bu duruma bağlıdır. Fakat bu durum kimsenin umrunda değil. Ve umrunda olmadığı sürece de böyle kalmaya devam edecek

Okullardaki eğitimin yetersiz olmasının nedeni milyonlarca öğrenciye aynı sistem dayatılıyor olması. Harika bir ressam olacak çocuk matematik üzerinden değerlendirilirse tabii ki salak olacaktır. Sadece resim yeteneği olanlar değil genellikle herkes matematik üzerinden değerlendirilir ve bir çocuğa yapabileceğiniz en büyük kötülük budur.

Bu da ülkeden neden dünya çapında sanatçı çıkmadığını açıklıyor.Kelebek etkisi çok küçük bir olayın büyük etkilerle farklı bir olaya sebep olmasıdır. Hayattaki ilk olay okuldur, yani kelebek etkisi okulda başlar. Öğretmeni tarafından yanlış eğitilen çocuk büyüyünce yanlış haraketler yapar, kendi çocuğuna da yanlış öğretir ve bu döngü böyle devam eder, Yani ülke genelindeki cahilliğin nedeni budur.

Ve öğretmenlerin çocuklara davranışları eğitimdeki en büyük unsurlardan biridir.Kocasıyla kavga etti diye öğrenciden sinirini çıkartan kişiye öğretmen demek diğer meslektaşlarına ayıptır.  İş hayatınız ve normal hayatınızı 2 şalter olarak düşünelim, işe geldiğinizde ne olursa olsun normal şalterinizi kapatın ve o an sadece işinizi düşünün güler yüzlü ve hoşgörülü olun. Aynısı ev içinde geçerli işinizde biriyle tartışmanız üzerine eve gelip kocanıza ya da çocuğunuza bağırmayın.

Okuldaki eğitimin yetersiz olduğunu anlamanın en kolay yolu ülke geneline bakmaktır. Suç oranları, başarılar ve bilime verilen önem gibi. Mesela 7 ağustos 2017 tarihinde TÜBİTAK tarafından düzenlenen elektrikli yarış arabaları yarışmada 1. Yıldız Teknik Üniversitesi oldu, kaçımızın bundan haberi var ? Çünkü orta okul ya da liselerde gençlere anlatılmıyor, ilgisi olan gençler teşvik edilmiyor, kimseye motivasyon verilmiyor. Bu yüzden okullardaki eğitim ülkemizdeki yetersizdir. Ayrıca herkese mühendis doktor olmayı öğretmeye çalışıyorlar aileler mühendis olmaları için çocuklarını zorluyor ama kimse önce insan ol, hoşgörülü ol demiyor çünkü herkes çocuğum zengin olsun arabası, yatları katları olsun istiyor. İşte okulda bunu öğretmeleri gerekirken sadece teoride işimize yarayacak şeyler öğreniyoruz.

Bütün bu konuları özet geçmem gerekirse,  insanları tek tip ve tekdüze olmaya zorluyorlar. Hayal gücünü kullanacak aktiviteler yapmıyoruz herkesi tek bir kalıba koymaya çalışıyorlar ayrıca, zeka gerektiren ve günlük hayatta işimize yarayacak şeylerden çok basmakalıp bilgiler öğreniyoruz. Bunlar bizi hayata hazırlayacak bilgiler değil, kişinini hayal kurması, fikir üretmesi, yerine sadece müfredatı öğreniyoruz, kimse bize her zaman arkandayız demiyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.

(Visited 46 times, 1 visits today)