Bilgisayar Oyunu Oynamaya Hazır mısınız?

Bilgisayar oyunlarını büyük küçük demeden dünyada birçok kişi oynamakta. Oyuna başlayabilmek için aşağıda belirtilen bazı araç ve gereçlere ihtiyaç vardır:

Klavye / Tuş Takımı

Tuş takımı bilgisayarın olmazsa olmazlarındandır ki, tuş takımı olmasaydı arama motoruna yazı yazamazdık. Bazı tuş takımları oyuncular için özel üretilmiştir ve bazı farklı özellikleri vardır. Mesela daha güzel görünüşlü olurlar. Bunlardan bazıları mekaniktir, makroludur veya ışıklıdır (resimde görülen klavye gibi).

2497f54e3256cf18fa8557924ee08d6c

Fare / Mouse

Fareler bizim ne işimize yarar? Arama motorunda arattığımızda girmek istediğimiz web sayfalarına girmek için kullanabiliriz. Fakat oyuncular için üretilenler de vardır. Bunların özelliklerinde bazı değişiklikler vardır. Örneğin makro olması, bazı tuşların fazla olması. Farelerin gereksiz olduğunu düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz.

imgres

Kasa

Bilgisayarın çalışması için gereken bu araç bilgisayarın beynini içinde bulunduruyor. Kasanın içinde ne mi olur? Fan, ana kart, RAM, DVD sürücüsü, güç kaynağı, işlemci, ekran kartı, CD sürücüsü, sabit sürücü kasanın içinde bulunanlardır. Kasa, bilgisayarımızı açmamıza yarar. Bilgisayar kasasını bilgisayarın kabuğu ve iskeleti olarak düşünebiliriz, içine yerleştirilen parçalara destek olduğu ve onlar için askı görevi gördüğü için iskelete benzetilebilir.

Coolermaster-hiper-212-evo-soğutucu

Kulaklık

Kulaklık olmasa da olur ama başkalarının duymasını istemediğiniz şeyler için kullanılabilir bir araçtır. Kulaklık benim için daha mantıklıdır. Kulaklıkların sol tarafındaki mikrofon bizim bazı bilgisayardaki iletişim için gereklidir. Kulaklıkların tek kötü yanı yaz mevsiminde kulaklarımızı terletmesidir.

 

kahraman-yeşil

CS-GO

*İki oyun geliştiricisi olan Minh Le ve Jess Cliffe, teröristler ile anti teröristlerin, kendi aralarında çatışabilecekleri bir oyun geliştirmek istediler.   Bunun üzerine 19 Haziran 1999‘da yayınlanan ilk betayı oyuncu kitlesi çok sevdi. Fakat bu popülariteye rağmen, geliştiriciler oyun için hiç yeni bir harita yapmadı. Çünkü oyun hayranları oyunu o kadar çok sevmişti ki, kendi oluşturdukları haritaları geliştiricilere gönderiyor ve oyun için o haritaların yayınlanmasını istiyorlardı. Hayranların oluşturduğu popüler haritalar ise şunlar: Dust, Siege, Nuke ve ilk geliştirilen oyun ile birlikte gelen diğer haritalardı. Daha da yeni haritalar gelmeye devam ediyordu.   Kısacası, Counter Strike büyük bir başarıya imza atmıştı. Half Life‘ın yapımcısı Valve ise bu mod’a karşı büyük bir ilgi duymuştu. Bunun üzerine Beta 4‘ün yayınlanması için Mod’un yapımcılarına yardım etme kararı aldı.   2000 yılının sonunda ise Valve, bu iki geliştirici ismi kendi bünyesinde işe alarak mod olmaktan çıkardığı Counter Strike‘ı ayrı bir oyun olarak yayınladı. Oyun kısa sürede inanılmaz bir başarıya imza atarak çok tutuldu ve en popüler FPS oyunları arasındaki yerini en üst sıradan aldı. Günümüze gelindiğinde ise Counter Strike, Global Offensive sürümü ile Steam‘deki popüler oyunlar arasında en tepede yerini almış durumda.*

Kaynak: http://www.papik.net/counter-strike-hakkinda-bilmediginiz-10-sey/

(Visited 286 times, 1 visits today)