Eğitimin Önemi

Küçük bir çocuk ilk doğduğu andan itibaren anne ve babası sayesinde ilk eğitimi alıyordu.Yıllar ilerledikçe o küçük çocuk büyüyor, konuşmayı öğreniyor, yemek yemeyi, oyun oynamayı, uyumayı, sabah kalkınca kahvaltı yapmayı, elini yüzünü yıkamayı, dişlerini fırçalamayı, banyo yapmayı ailesi ona öğretiyordu.

eğitim ile ilgili görsel sonucuBir gün bu küçük çocuk evinin camından dışarı bakarken okula giden çocukları görmüştü. Artık o da okula gidip okuma yazma öğrenip, resim yapıp, farklı arkadaşlar edinmek istiyordu. Anne ve babasına okula gitmek istediğini söyledi. Anne ve babası okula gitme yaşına gelmediğini, daha 1 yıl sonra gideceğini söyledi. Çocuk okula gidemediği için çok üzülmüştü. Buna rağmen her fırsatta kırtasiyeye gidip resim defteri alıp resim yapıyordu. Rakamları ve harfleri tanıyordu.

Derken okula başladı. Bütün ders kitaplarını istekli şekilde okuyup derslerinde başarılı oldu. Okumayı çok seviyordu. Yaz tatillerinde bile onlarca kitap okuyordu. Her konuda bilgi sahibi olmak istiyordu. Bilgi yarışmalarını izliyor, bilmediği soruların cevaplarını araştırıyordu. Matematik dersini seviyor, hayatına ne kadar katkısı olduğunu biliyordu. Türk tarihine yön veren Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet’i çok seviyordu. Bu tarih sevgisi onun tarih okumasına sebep oldu. Bu iki liderinde halkı için yaptıklarından çok etkilenmişti. Bu liderler sayesinde insanları daha  çok sevmiş, vatan kıymetini öğrenmiş herkese insan olduğu için değer verilmesi gerektiğini , bir milletin refah içinde yaşaması için üretmeyi dışarıya bağımlı kalmaması gerektiğini çok iyi biliyordu.

Bunun için de iyi bir eğitimci olarak üretici gençler yetiştirmeye başladı. Öğrencilerine ilk önce insanca yaşamayı, demokrasiyi ve vatan bilincini aşılayıp tüketici değil üretici millet olmayı aşılıyordu. Yetiştirdiği öğrencilerin hepsi bu öğretmenini mahcup etmeyerek kimisi fabrikatör, kimisi tarım, kimisi de turizm sektöründe ülkelerine büyük katkı sağladı. Bir gün öğrencileri öğretmenlerini ziyarete gittiğinde öğretmenlerinin öğrencilerinden bir tek isteği oldu. O da okuyamayan öğrencilere yapabildikleri kadar yardım yapıp herkesin iyi bir eğitim almasını istedi. Öğrencileri de bu istekleri seve seve yerine getirdiler.

Eğitimin amacı, yüreği sevgi dolu, hoşgörülü, barıştan yana, paylaşımcı ve kendisini sürekli yenileyen, yenilikten yana bireyler yetiştirmek olmalıdır. Kullanılmayan, hiçbir yararı olmayan bilgileri çocuğa ezberleten bir süreç olmamalıdır. Bilgiye ulaşabilen ve bu bilgileri kullanabilen sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek için temel hedef olmalıdır.

KAYNAK: 1. Görseller, Google görsellerden yararlanmıştır.

(Visited 192 times, 1 visits today)