İnanmanın Gücü

Evrende belirli kanunlar var mıdır yoksa yok mudur? Kimi insana göre birçok kanun olsa da Murphy Kanunları bunun başında gelir, bu kanunlar aslında bir olayın hep istenen sonucun tersi yönünde sonuçlanması ile ilgilidir. Murphy der ki “Bir olayın gerçekleşmemesi için ufak da bir olasılık varsa o şey gerçekleşmez.” bu görüşe kimi insanlar katılsa da kimileri Çekim Yasasını savunur. Çekim yasasına göre evrende kural yoktur bir şeye şimdi sahip olduğunuz hislerini sunarsanız evren de buna yanıt verir şeklindedir.


Günlük hayatımız içinde aslında bu iki görüş ile iç içe yaşasak da Murphy Kanunlarını daha fazla yaşarız. Genellikle işlerimiz rast gitmez ve bir türlü amacımıza ulaşmakta sıkıntı çekeriz herhangi bir şekilde olayın gerçekleşmeme olasılığı varsa bu olay gerçekleşmiyor gibi gözük. Bence aslında bu olasılıkları da her zaman biz yaratırız içimizdeki kuşku bu olayı negatif sonuçlandırır. O şeye inancımızla olayın gerçekleşme olasılığı doğru orantılıdır. Ne zaman inancımız ters yöne kayarsa o zaman da olay ters şekilde sonuçlanır. Bir şeyi istemek yeterli değildir hiçbir zaman ne kadar inandığımız o olayın kaderini belirler. Pozitif düşünürsek o olur ama en küçük kuşku kötü sonuç doğurur.
Mesela bir proje üstünde çalıştığınızı varsayalım. Projeniz kuşkusuz bir şekilde işliyor ve başarıya aşırı yakınsınız. Tam o sırada küçük bir problem öğreniyorsunuz ve bu sizin içinizde negatif enerjiye yol açıyor. Bir anda inancınız azalmaya başlıyor ama o ana kadar bunu bilmediğiniz için aslında sorunsuz giden proje saçma küçük bir problem ile sizi dağıtıyor ve inancınız azalmaya başladığı için proje başarısızlıkla sonuçlanıyor. Belki o problem en başından beri vardı ama bilmediğiniz için sizi etkilememişti ya da yeni çıkmıştı tabii ki bu önemli değil, önemli olan sizin inancınızın azalıp bu negatif etkinin sizi içinde hapsetmesi.


Biz insanlar aslında kötü olacak her şeyden fazlasıyla etkileniriz, bardağın sadece boş tarafına bakarız bu yüzden aslında istediğimiz şeylerin gerçekleşmesi bu kadar zordur. Yani neye inanırsanız her zaman olur bir problem öğrendiğinizde başarısız olacağınıza inanırsınız ve öyle de olur. Bu yönden bakınca aslında Murphy Kanunları ve Çekim Yasasının iç içe olduğu görülür ama Çekim Yasasından dolayı aslında Murphy Kanunları ortaya çıkmıştır. Bir olayın gerçekleşmemesi için küçük de olsa olasılık varsa olay gerçekleşmez çünkü inancımız azalır gerçekleşmesine ve başarısız olacağız düşüncesi bizi hapseder.
Bir koşu yarışında koşarken düştük diye yerde kalmanın alemi yok ya da yarışı bitiremeyeceğimize dair yasa da yok bunları kendimiz oluşturup inanıyoruz ve inandığımız şeyler gerçekleşiyor. Yani neye kuşkusuz bağlanırsak o olur bir şey gerçekleşmiyorsa ya bazı şeyleri göz ardı etmişizdir ya da inanmamışızdır başarı inançla doğru orantılıdır düzgün motive ile insanın başaramayacağı bir şey yoktur.

(Visited 34 times, 1 visits today)