Kar baykuşu

Kar baykuşları çok güçlü hayvanlardır. Yükseklerden pike yaparak veya yere yakın uçarak avlanabilirler. Diğer baykuşların aksine kar baykuşu hem gece hemde gündüz avlanabilirler. Kar baykuşları kuzeydeki donmuş alanlarda yaşar. Karda saklanmasına ve sıcak kalmasını sağlayan beyaz renkte tüyleri vardır. Kar baykuşları tarla faresi,tavşan,balık, ördek ve kaz gibi hayvanları yiyerek beslenir.

Kar baykuşları genellikle 5-8 yumurta bırakır. Yuvalarını çoğunlukla yosunlarla ve tüylerle kaplarlar. Yavruları 4 aylık olana kadar anne ve baba kar baykuşu yavrularına birlikle bakar. Kar baykuşlarının düşmanları atmacalar,kartallar ve kurtlar kar baykuşlarının düşmanıdır. Kar baykuşları  kuzey kutbu çevresinde yaşar. Kar baykuşlarının boyları tam 65cm arasıdır. Kar baykuşlarının kanat açıklığı tam olarak 125-150 cm arasıdır. Kar baykuşlarının uçuş hızı bildiğim üzere saate 80 km’ye kadardır. Kar baykuşlarını yaşam süresi 10 yıldır. Ayrıca da kar baykuşları çok vahşidir.

 

(Visited 625 times, 1 visits today)