Ölüme İki Adım

Dünyadaki bazı olayları hepimiz istesekte istemesekte şahit oluyoruz.Peki bu olaylar neden çıkıyor ?Avantajları ve dezavantajları ne? Hepimiz bu sorulara yalap şalap bilgilerimizle cevap veriyoruz.Peki hiç düşündük mü bunların eski yılara kadar uzandığını.
İnsanlar silah ya da otomatik bir şey üretmeden öncede savaşlarda kılıç yay vb. aletler kullanıldığı zamanlar bile strateji vardı örnek olarak; Turan Taktiği,coğrafi koşulları kullanarak düşman ordularını zayıflatmak, savaş arabaları .Günümüzde de bu taktikler modernize edilmiş halleri de kullanılıyor.1.Dünya Savaşımda icat edilmeye başlanan araçlar savuma ve atak diye iki kulvara ayrılır.Tanklar jipler ve uçaklar bunlar aralarındaki en önemli araçlardandır.
Bu savaşlarda strateji yanında araçlarda önemlidir.Ne kadar çok aracın varsa o kadar avantaj kendine eklersin ama bir o kadar taktikte önemlidir.Örnek olarak Çanakkale Savaşı.Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı içinde gerçekleşmiş bir muharebedir. I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında yapılan Çanakkale Savaşı, Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleşmiştir ve Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri çarpışmıştır. Gelibolu Yarımadası’nın konumu itibarıyla savaş karada ve denizde sürdürülmüştür. İtilaf Devletleri Osmanlı’nın başkenti olan İstanbul üzerinde bazı amaçlara sahipti. Bu amaçlar boğazların denetimini ele geçirmek ve bu şekilde Rusya ile sağlıklı bir ticaret yapmaktır. Ayrıca Almanya müttefiki olan Osmanlı Devleti’ni savaş dışında bırakarak savaşı kazanmak istemektedirler. Bu amaçlar doğrultusunda ilk olarak Çanakkale Boğazı’na giren İngiliz savaş gemileri 18 Mart 1915’te Nusret mayın gemisi aracılı ile döşenen mayınlara çarparak denize gömülmüştür.Mustafa Kemal Atatürk savaşın Anafartalar, Conkbayırı, Kilitbahir ve Arıburnu cephelerinde düşmanı yenmek için askerin her şeyi ortaya koymasını emretmiş ve “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum.” demiştir. Tüm çabaların sonucunda düşmanı yenen Mustafa Kemal çok önemli başarılar elde etmiştir. Tüm bu saldırılarda başarısız olan İtilaf Devletleri geri çekilmiştir ve iki tarafta da büyük kayıplar verilmiştir.Bu savaşta itlaflarda silah fazlalığı varken Türklerin silahı çok az vardı.Fiziksel güç zeka gücüne yenik düşmüştür.
Sonuç olarak benim düşüncem fiziki güç kesinlikle zihin gücüne yaklaşamaz.Bunun tarihtede şuandada örnekleride var.Peki sizin cevabınız ne?

(Visited 31 times, 1 visits today)