Suç Havanın Mı?

Suç Havanın Mı?

Bazen nedensizce kendimizi depresif ve yorgun hissederiz, bu acaba havaların suçu olabilir mi? 12 ay içinde yaşadığımız 4 mevsim var. Bunun mantıklı bir açıklaması olmamakla birlikte nedense yaz mevsimi daha enerjik ve pozitif geçer. Bunun aksine özellikle sonbahar aylarında (Eylül, Ekim ve Kasım) kendimizi eve kapatırız çünkü havanın yaydığı o negatif enerji modumuzu düşürür. Bu tartışılmaz olayda en çokta karamsarlık hissederiz. Bu nedenle insanlar modun hava durumuna göre değiştiğini düşünür.

Fakat ABD’de yapılan bir araştırma bu düşünceyi az bile olsa çürütüyor. Araştırmada o kara bulutların, yağmurlu havaların veya karlı fırtınalı havanın ruh haline çok etki etmediğini, daha çok gün ışığı alıp alamamamıza bağlı olduğunu söylüyor. Film veya dizilerde olur mesela adam uyanır, camı perdeyi açıp derin bir nefes alır. Bu güne pozitif başlamak için bir yöntem olarak düşünülebilir. Ancak gün ışığı almama durumunda gün içinde o karamsar hisle baş başa kalabilirsiniz ve gününüz kötü başlar ve öyle de devam eder. Hepimizin bildiği gibi kış günleri yaz günlerinden daha hızlı geçer çünkü günler kısalır. Artı olarak ne gün ışığı var ne başka bir şey. Bu sebepten ötürü gün ışığı alamazsınız ve kış ayları daha bunalımlı geçer. Başka bir araştırmaya göre ise ani hava değişikleri vücutta depresyona, kas, baş ve eklem ağrılarına, yorgunluğa, uyku düzeninde değişime ve bunun gibi birtakım sorunlara yol açmaktadır. Çok fazla evde kalmanın verdiği o sıkıcı his bizleri yemek yemek için zorlar. Bu yüzden ise kilo problemleriyle baş başa kalabiliriz. Bunlardan uzak durmak çok kolay. Yapmamız gereken tek şey yediklerimize dikkat etmek, düzenli uyku ve spor. En önemli şey ise pozitif kalmaya çalışmak veya daima pozitif olmak. Pozitifliğin tanımı şöyle: pozitif veya iyimser yaklaşıma sahip olmak veya eğilimli olmak. Pozitif karaktere sahip olan insanların dünyayı olduğu gibi kabul ettikleri, talihsiz bir şey olduğunda umut ışığı için bakındıkları ve başkalarına umut mesajları yaydıkları söylenir. Altını çizerek bir daha söylüyorum. “Başkalarına umut mesajları yaydıkları” bu cümle negatifliği tamamen çürütüyor ve bunun bulaşıcı bir şey olduğunu anlatıyor. Mesela negatif enerjili bir günde o davranışlarınız ve o çekim, karşınızdaki insanı da aynı enerjiyi yaşamasına neden oluyor. Bu yüzden pozitif kalmak en iyisi. Tabii mevsimsel değişiklerden ötürü ve gün ışığı alamama sorunundan ötürü bunun pek önüne geçemeyebiliriz.

Yani %100 olarak ani hava değişikleri ruh haline etki eder diyemeyiz. Dolaylı yoldan konuştuğumuz başka nedenleri var. Bunların önüne geçmek kişiden kişiye değişebilir, bilemeyiz. Fakat en önemlisi pozitif kalmak.

(Visited 47 times, 1 visits today)