Merhaba, ben İkra.
Bugün Japonya’daki yapay zekâ kongresindeyiz. Yıl 2040 ve bugün burayı gezeceğiz.
İlk olarak gördüklerimi anlatmak istiyorum. Kongrede araba süren robotlar, kendiliğinden açılan akıllı buzdolapları ve solmayan çiçekler vardı. Ayrıca ev inşa eden robotlar da dikkatimi çok çekti.
Akıllı buzdolabının en ilginç özelliği şuydu: Diyelim ki pasta istiyorsunuz. Bunu sesli bir şekilde söylüyorsunuz ve buzdolabı size istediğiniz yiyeceği hemen veriyor.
Şimdi tek tek anlatayım:
Araba süren robotlar:
Bu robotlar hiçbir insana ihtiyaç duymadan araba sürebiliyor. Trafikte kurallara uyarak güvenli bir şekilde yol alıyorlar.
Solmayan çiçekler:
Bu çiçeklerin içinde özel bir sistem var. Çiçekler solmaya başladığında ses çıkararak bunu haber veriyor ve kendilerini korumaya alıyorlar.
Ev inşa eden robotlar:
Bu robotlar sadece bir ya da iki ay içinde kocaman bir evi inşa edebiliyor. Hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymuyorlar. Gerekli tüm eşyalar ve malzemeler yanlarında bulunuyor.
Kongrede satılan pek çok ürün de vardı. Ben en çok ev inşa eden robotu almak isterdim. Peki siz böyle bir yere gitseydiniz neler görmeyi hayal ederdiniz? Neler almak isterdiniz?
Benim bugünkü günüm böyleydi.
Görüşmek üzere! ♡☆
