Oyun parkları çocuklar için önemli bir alandır .Oyun parkları genellikle çocukların en sevdiği yaşam alanıdır. Oyun parkları çocukların eğlenmesini , sosyalleşmesini sağlar . Oyun parkları çoğu çocuğun sevdiği eğlendiği bir mekandır. Mesela bir çocukla dışarı çıkacaksanız nereye diye düşündüğünüz zaman akla ilk gelen yer oyun parkıdır .
Ben bir oyun parkı tasarlasaydım neler yapardım ? Öncelikle oyun parkları sadece çocuklar için olmamalı. Zaten ülkemizde yetişkinler içinde var ama yaygın değil ve çok kullanılmıyor. Oyun parkını çok büyük yapardım çünkü hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap etmesi lazım. Ve bana göre oyun parklarının büyük ve geniş olması gerekir çünkü insanlar oraya eğlenmeye gidiyor . İnsanların eğlendiği alanların büyük olursa daha güzel olur .Şimdi de oyun parkındaki oyun aletleri olarak ne koyardım diye bahsedeceğim. Klasik her parkta olan kaydırak, salıncak , tahterevalli , tırmanma duvarı, zıp zıp ve spor aletleri . Bunlar her parkta olan oyun aletleridir . Ben kendi tasarladığım oyun parkını klasik oyun parklarından biraz daha farklı tasarlardım . Mesela bende kaydırak salıncak koyardım ama şekil ,bakımından klasiklerden farklı yapardım çünkü her yerde hemen hemen aynı salıncaklar var bana göre farklılıklar iyidir .Mesela ben küçükken lastikli salıncakları çok severdim . Oyun parkı tasarlasaydım kesinlikle o salıncaktan koyardım ve normal klasik salıncaktan da koyardım . Adını tam bilmiyorum ama yuvarlak salıncaklar var ya onlardan da koyardım. Birde dönen salıncaklar var ya içine giriyorsun sonra biri döndürüyo ve dönüyor o şeyden koyardım . Zıp zıp ve trambolinde koyardım . Kaydırak olarak da dönen kaydıraklardan koyardım . Çünkü bana göre onlar düz kaydıraklardan daha eğlenceli .Bide kaydırak çeşitlerinden kapalı olanlardan da koyardım . Normal kaydırakta koyardım . Bence parklarda çeşitlilik olmalı . Yani her şeyden bir kaç çeşit olmalı .Tahtarevalli de koyardım . Tırmanma duvarıda koyardım farklı ve güzel olurdu. Bir çok çeşit spor aletlerinide koyardım . Bunların geneli çocuklara hitap ediyordu . Biraz da yetişkinler için oyun aletleri koyardım. İlk olarak parkur koyardım . Aslında bu parkuru hem çocuklara hem de yetişkinlere uygun yapardım . Zipline koyardım. Hatta roller coaster zipline koyardım.
Sonuç olarak ben bir oyun parkı tasarlasaydım her yaşa hitap edecek , kocaman bir oyun parkı tasarlardım . Bol oyun atleti çeşitli bir oyun alanı tasarlardım . Tasarladığım oyun alanının herkes tarafından sevilip , eğlenilmesini isterdim .Çünkü en başta da dediğim gibi oyun alanı çocuklar için önemli bir yerdir . Ben kendim oyun parkı tasarlasaydım böyle tasarlardım.
