Aslında sosyal medya ve seyahat arasında seçim yapmak istemem çünkü ikisi de çok ama çok iyi ve birini yapmadan diğerini yapamazsınız. Örneğin eğer sosyal medyadaki seyahat yerlerini takip edemezseniz gidecek iyi yer bulamayabilirsiniz. Veya seyahat ederken sosyal medyaya bakmadan sıkılabilirsiniz, en azından ben ve arkadaşlarım sıkılıyoruz. Üstüne bir de online oyunlar, YouTube, Instagram gibi platformlar da sosyal medyada.
Benim düşüncem, aslında haber kanalları bile ekrana girdiği için sosyal medyaya giriyoruz. İşte bu yüzden haberleri, Türkiye’yi, savaşları, ekonomiyi ve gündemi takip edemezsek bütçemizi iyi ayarlayamayız, savaşları bilemeyiz, Türkiye’de olup bitenleri takip edemeyiz ve dolayısıyla doğru düzgün seyahat bile edemeyiz.
İşte bu yüzden sosyal medyaya hiç bakmamak veya hiç seyahat etmemek arasında kararsız kalırdım çünkü ikisi de aslında yararlı şeyler. Tabii yetişkinleri bilemiyorum, onlar hep sosyal medyanın bizi ele geçirip bağımlılık yaptığını söylüyorlar. Ama aslında yanılıyorlar, neden mi? Çünkü ekonomi gibi konuları takip edemezdik. Büyükler bile bütün haber kanallarını ve sosyal medyayı izliyor. Bu yüzden dedikleri genellikle yanlış bence.
Açık olursak ve birini seçmek zorunda kalsaydım, aslında hiç sosyal medyaya bakmazdım çünkü çok ama çok fazla zaman alıyor, bize ve vücudumuza zarar veriyor ve bizi olumsuz etkiliyor.
