Yeni aktiviteler denemek insanı geliştirir ve ufkunu açar. İnsanı çok yönlü bir şekilde ileriye götürür. Yeni şeyler denemekten kaçınan insanlar gelişemez ve ilerleyemez. Günümüzde çoğu üniversiteler ve liseler öğrenci seçimlerini “extracurricular” denen ders dışı hobi ve aktivitelere bakarak seçiyor ve ona göre burs verdiği öğrenciler de oluyor.
Çoğu üniversite, özellikle de Amerika’daki üniversitelerden “İvy League” denen sekiz en iyi üniversite bu aktivitelerin yapılmasına ve başarı gösterilmesine büyük önem vermektedir. Yeni aktiviteler denemek, o üniversiteye başvuru yapan iki kişi arasında aynı not ortalaması ve akademik başarı olması durumunda o öğrencilerden daha çok aktivite yapan ve bu aktivitelerde düzenli olarak daha çok başarı gösteren öğrenciyi seçmeleri daha yüksek bir olasılıkta olduğundan üniversite kabul olasılığını da arttırır.
Onun dışında yeni faaliyetlerde bulunmak insanın yeteneklerini keşfetmesinde yardımcı olur, eğer insan yeni aktiviteler denemezse sahip olduğu yetenekleri keşfetmeyebilir, bu da olası bir iş seçeneğini, eğlence kaynağını, sosyal çevreyi kaybetmesine sebep olabilir. İnsanlar yeni aktiviteler deneyince yeni kişilerle tanışırlar, sosyal çevreleri genişler ve hayatlarında önemli bir rol oynayabilecek yeni insanlar ile tanışıp kaynaşabilirler.
Sonuç olarak insanların yeni aktivitelerde bulunması onu çok yönlü bir şekilde geliştirir. Sosyal çevresi, yetenek bilinci, iş olanağı, üniversite yönünde ve daha çok şeyde gelişmesini ve iyi olduğunu gösterir. Bu da hayatını pozitif bir yönde etkiler, bu sebeple yeni faaliyetler denenmelidir.
