Dünya’nın doğal harikalarından biri olan Kuzey Kutup ışıklarını izlemeyi çok isterdim. Dünya’nın bazı yerlerinden gözlemlenebilen bu görsel şölen, gerçekten çok etkileyici. Kuzey ışıkları, yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu oluşuyor ve ortaya rengarenk neon ışıklar çıkıyor.
Bu muhteşem manzarayı izlemek için İzlanda’ya gitmeyi tercih ederdim. Ailemle birlikte İzlanda’da bir tura katılarak bölgeyi gezip keşfetmek harika olurdu. Tur sonrasında Blue Lagoon adı verilen ünlü kaplıcaya girer, buz gibi havada gökyüzünü izlerdim. İzlanda, yalnızca kaplıcalarıyla değil, buzulları, şelaleleri ve kraterleriyle de büyüleyici bir yer.
Ayrıca, İzlanda’da yılın büyük bir kısmı gece, yani gündüz olmuyor. Bu durum, kuzey ışıklarını daha net bir şekilde görmeyi sağlıyor. Bence böyle bir deneyim yaşamak inanılmaz olurdu. Böyle bir geziyi kim istemez ki?
