Ben, tüm spor dallarına aynı ve yeterli değerin verildiğini düşünmüyorum. Örneğin futbola çok fazla ilgi gösteriliyor: reklamları yapılıyor, dev ekranlarda yayınlanıyor, geniş medya desteği alıyor. Ancak basketbol ve voleybol gibi branşlar aynı ilgiyi görmüyor.
Geçtiğimiz yıllarda, kadın milli voleybol takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Buna rağmen takımın turnuvaya gidişinde uçak bileti ücretleri sporculardan talep edildi. Eğer bu durum futbol için geçerli olsaydı, büyük ihtimalle özel jetlerle ulaşım sağlanır, turnuva haftalarca gündem olurdu. Basketbolda ise neredeyse hiç reklam yapılmıyor, maçlar sadece belli platformlardan izlenebiliyor. Futbolda ise bir futbolcu dışarı çıktığında hemen birkaç program onunla röportaj yapıyor. Bu da bazı branşlara yeterince değer verilmediğini açıkça gösteriyor.
Ben de bir sporcu olarak sporun bize kattığı değerlerden bahsetmek istiyorum. Öncelikle spor yapmak, kaslarımızı geliştirir, vücudumuzu güçlendirir. İlgilendiğimiz spor dalında ilerledikçe hem daha fazla keyif alırız hem de psikolojik olarak rahatlarız. Başarı kazandıkça özgüvenimiz artar; yenildiğimizde ise kaybetmenin hayatta da var olduğunu öğreniriz.
Kısacası spor, hem bedenimizi hem de ruhumuzu besler. Umarım bir gün tüm spor dalları hak ettikleri değeri ve ilgiyi görür.
