Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “Yurtta Barış, Cihanda Barış.” sözü bana, eğer biriyle aramız kötüyken o kişiden özür dileyip barışırsak tekrar o kişiyle aramızı düzeltmiş oluruz ve bu, aramızda olumlu bir etken yaratır fakat herkesle aramız kötü ise ve kimse bizi sevmiyorsa sorun bizde demektir.
Bu sözden çağrıştırdığım, eğer insanlarla aramızı iyi tutarsak, kimseyle kavga etmezsek ve insanlarla barışçıl bir iletişim kurarsak, durduk yere tartışmayız ve insanlar tarafından hiç sevilmeyen kişi olmak yerine hep sevilen ve sayılan kişilerden oluruz.
Bu sözden çıkardığım bir diğer ders ise insanlarla durduk yere kavga etmememiz, tartışmamamız ve laf dalaşına girmememiz gerektiğidir. Bu sayede herkesle aramız iyi olur.Bu söz, hayatımız boyunca bize insanlarla doğru iletişim kurma konusunda yardımcı olur.
