A Noktasından B Noktasına Gitmenin En Hızlı Yolu

A noktasından B noktasına gitmek bizler için hep bir problem olmuştur. Eski çağlarda bu eylem çok daha fazla zaman alıyordu. Bundan 500 yıl önce Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna gitmek haftalar alırken günümüzde bunu yapmak sadece birkaç saatimizi alıyor. Ben bu süreyi azaltmanın mümkün olduğunu düşünüyorum. Saatler değil dakikalar hatta belki saniyeler.

Eskiden A noktasından B noktasına ulaşmak için doğadan faydalanırdık. O dönemlerde genel olarak atlar kullanılıyormuş. Günümüzde arabalar ve uçaklar var. Her dönemin kendine göre eksileri var. Şimdiye kadar yaşamış en hızlı atının kaydedilen en yüksek hızı 70 km/h iken şimdiye kadar üretilmiş en hızlı araba 444 km/h, en hızlı uçak ise 3540 km/h hız yapabiliyor. Eğer bu rakamlar size fazla geldiyse hazır olun. Şimdi size insanlar tarafından yapılan en hızlı aracın hızını söyleyeceğim. Tam 61198.15 km/h. Voyager 1 1977 yılında uzay hakkında bilgi edinmek için dünyadan fırlatılmış. NASA’nın internet sitesinden canlı olarak yayınladığı bilgilere göre şu an 61000 km/h ile uzayın derinliklerine doğru ilerliyor. Yazının başında ülkenin bir ucundan bir ucuna saniyeler içinde gidebileceğimize inandığımı söylemiştim. 1977 yılında fırlatılmış bir uzay mekiği şu an 61198 km/h yapıyor. 61198 km/h ise 17000 m/s’ye eşit. Yani saniyede 17 km ilerliyor. ülkemizin en doğu noktasından en batı noktasına yaklaşık 1800 km. Yani yaklaşık 105 saniyede bu mesafeyi gidebiliyor.

İnsanlara gelecekte nasıl araçlar kullanacağız diye sorduklarında genel olarak uçan arabalar cevabını veriyorlar. Ben uçan arabaların yakın bir gelecekte bizlerle birlikte olacağını düşünmüyorum. Bu arabaları yapacak teknolojimiz olmadığından değil. Bu araçların insan hayatı açısından çok daha tehlikeli olduğu için. Ben gelecekte ulaşımı göklere taşımak yerine yerin altına indirmenin doğru olacağını düşünüyorum. Hem insan güvenliği açısından hem de daha hızlı olmak açısından. Dünya elips şeklinde bir gezegen. Yani yerden ne kadar yükselirsek A noktasından B noktasına ulaşmak için daha fazla yol gitmemiz lazım. Ayrıca bir arabayı havada tutmak için çok fazla enerji harcamamız lazım. Yakın gelecekte bazı devletlerin küresel ısınma sebebiyle motorlu araç üretimini durduracağını göz önünde bulundurursak uçan araba yapmamak daha mantıklı. Bunun sebebi ise pil teknolojileri aşırı derecede gelişmediği sürece bir arabayı havada tutmak pillerle çok mümkün değil.

Bu soru sorulduğunda ışınlanma cevabını verenler de var. Uçan arabalarda olduğu gibi ışınlanmaya da çok sıcak bakmıyorum. Bunun sebebi ise bu eylemin çok yüksek miktarda enerji gerektirmesi. Evreni bir kağıt olarak düşünün. Bu kağıdın sağ üst köşesi A noktası, sol alt köşesi ise B noktası olsun. Bu iki nokta arasında seyahat etmenin en hızlı yolunun ışınlanma olduğunu biliyoruz. Şimdi kağıdı katlayarak B noktasını A noktasının altına getirin. Tebrikler. Az önce ışınlanmayı görselleştirdiniz. Fakat tek sıkıntı bu işlem bu kadar basit değil. Bunu gerçekleştirebilmek için kağıdı bükmek değil evreni bükmek gerekli. Bu işlem için ne kadar enerji gerektiği hakkında bir bilgi bulamadım ama şimdiye kadar dünya üzerinde üretilmiş tüm enerjiden daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bence ışınlanmanın gerçekleşebilmesi için Kardashev Cetveline göre tip 3 medeniyet olmamız lazım. Tip 3 medeniyet olup bu işlemi çok kolay bir hale getirsek bile bence ışınlanma bireysel olarak kullanılmamalı. Toplu taşıma olarak kullanılmalı.

Özetle ben insanların genelinden farklı olarak ben yükseleceğimize değil alçalacağımıza inanıyorum. Uçan arabalara binmek çok havalı olsa da kullanılmayacağına inandığım bir teknolojidir. Işınlanma ise sınırsız enerjimiz olsaydı çok güzel olacak bir teknoloji. Ama sınırsız enerjimiz yok ne yazık ki. Ayrıca evreni çok fazla bükmenin evrene zarar verip vermeyeceğini bilmiyoruz.

(Visited 93 times, 1 visits today)