Geçmişte Yaşamış Korkunç Canlılar

1)Deinosuchus

 Deinosuchus günümüz timsahlarının atasıdır. Deinosuchus kelimesi ”Korkunç Timsah” anlamına gelir yani anlayacağınız konumuza çok uygun. Yaklaşık 80 ile 73 milyon yıl önce yaşadığı düşünülüyor. 12 metreye kadar ulaşan boyu ve 10 tona ulaşan ağırlığıyla büyük dinozorlar ile besleniyordu. Dişleri çok kuvvetli olduğunu için kolayca su içmeye gelen dinozorları tutarak suyun içine çekebiliyordu.

2)Titanoboa

Yaklaşık 13 metre boyunda ve 1.140 kilo ağırlığındaki dev yılan Titanoboa , şimdiye kadar keşfedilen en büyük, en uzun ve en ağır yılan olma unvanına sahip. 58 milyon yıl önce nesli tükendiği düşünülen Titanoboa çağımızdaki anakonda ve boa yılanlarının uzak bir akrabası olduğuna inanılıyor. Dev yılan zehirli değildi avlarını etrafına dolanıp boğarak öldürüyordu.

3)Kılıç Dişli Kaplan 

 Kılıç Dişli Kaplan Amerika Kıtası’nın açık alanlarında yaygın bir şekilde grup halinde yaşarlardı . 20 cm boyundaki dişleri oldukça sert olup onları avlanırken avlarına sapladıkları düşünülür. Bu dişlerin kesitlerinin çember yerine oval şekilde olmasıyla dişlerin avlarına daha kolay saplandığı tahmin edilmektedir. 3 milyon yıl önce Kuzey ve Güney Amerika’da görülen ve 12.000 sene önce son buzul çağında nesli tükenen bu dev kediler, yetişkin olduklarında 300 kg ağırlığına 2,75 m uzunluğa sahip olabiliyorlardı.Çeneleri 120 derece açılabildiği, koşarak kısa sürede 50 km/h’nin üzerinde bir hıza ulaşabildiği tahmin edilmektedir. Özellikle arka ayakları ön ayaklarından kısa olduğundan omurgaları daha düzgündü. Muhtemelen çizgili veya benekli bir kürke sahiptiler. 

4)Dunkleosteus

Dunkleosteus tarih öncesinde yaşamış olan bir köpekbalığı türüdür. Yaklaşık 380 milyon yıl önce yaşamıştır. Güçlü çenesi ve sivri büyük dişleri sayesinde büyük balıkları tek bir ısırık ile ikiye bölebilecek kadar güçlüdür. Hiçbir canlı ayırmaksızın önüne gelen her canlıyı yeme kapasitesine sahipti. Bazı insanlar ve araştırmacılar bugünkü büyük beyaz köpekbalığının tarih öncesi devasa akrabası olan Megalodonların neslinin tükenmesinin sebebi olarak Dunkleosteus’u göstermektedir. Dunkleosteus’un boyu on metreye kadar, ağırlığı ise dört tona kadar ulaşabilir.

5) Argentavis

 İsmi ”Büyük Arjantin Kuşu” anlamına gelen bu kuş keşfedilmiş en büyük kuş olma unvanına sahip. Kanat açıklığı yaklaşık yedi metreyi bulan bu canlı altı milyon yıl önce Güney Amerika’da yaşamıştır. Oldukça büyük yapısının yanı sıra kolaylıkla yürümesini sağlayan sağlam yapılı bacakları da vardı.

6) Phorusrhacidae

Hem ”Dehşet Kuşu” hem de ”Terör Kuşu” olarak da bilinen bir kuş türüdür. Güney Afrika’da gelmiş geçmiş en yırtıcı canlılardan bir tanesiydi. Uçamıyordu ancak çok hızlı koşma yetisine sahip bir canlıydı. Bu özelliği sayesinde de kolay kolay avını kaçırmıyordu. Bir metre uzunluğundaki kafası ve devasa gagası sayesinde atları bile kolayca avlayıp yiyebiliyordu. 

7) Megelania

Kırk bin yıl önce nesli tükenmiş bu canlı Avustralya’da yaşamıştır. Günümüzde hala yaşıyor olan Komodo ejderi ve Perentie kertenkelesi ile yakın akrabadır. 7 metre boyunda olan bu canlı çok keskin dişlere de sahipti. 

(Visited 366 times, 1 visits today)