Karşınızdaki Kişinin Yalan Söylediğini Nasıl Anlarız?

Yalan günlük hayatımızda çoğu insanın aralıksız olarak kullandığı, asılsız ve bir gerçeğe dayanmadan söylenen bir laf kargaşasıdır. Herkes hayatında birtakım işlerin yolunda gitmesi için küçük yalanlar uydurur. Fakat bazı yalanlar tam bir göz boyama sanatıdır. Elbet her yalan bir gün ortaya çıkar fakat bu yalana inanan kişiler için kötü bir süreçtir. Bu yalanları erkenden fark etmemiz için bazı yöntemler vardır;

1) Göz Teması:

Yalan söyleyen kişiler göz temasından kaçınır. Çünkü yalan söylerken insanlar utandıkları için göz teması kurmazlar. Eğer yalan söyleyen kişi göz teması kuruyorsa göz bebeklerinde ani büyüme gerçekleşir.

2) El ve Kol Hareketleri:

Yalan  söyleyen kişiler el ve kol hareketlerini az ya da hiç kullanmaz. Çünkü söylenen yalan için nesnel bir gerçek yoktur ve el, kol mimiklerini kullanamazlar.

3) Bedensel Hareketler:

Ellerini yüzüne ya da boynuna götürüyor olabilir ama bedeniyle teması bu kısımlarla sınırlı kalır. Fakat hareket edemezler.

4) Duruş:

Yalan söyleyen kişi konuşma esnasında otururken ya da ayaktayken sırt bölgelerini dik tutmazlar. Bu da güven eksikliğinden kaynaklanır.

5) Fiziksel Temas:

Yalan söyleyen kişi karşı taraf ile temasa geçmekten kaçınır. Eğer karşı taraf fiziksel temasa geçmeye çalışırsa kaçarlar.

6) Parmaklar:

Yalan söyleyen kişi genelde işaret parmağını karşı tarafa doğru yöneltir ve bu yöntemin etkili olduğunu düşünür.

7) Nesneler:

Yalan söyleyen kişi genelde karşı taraf ile arasına bir takım nesneler koyar. Genelde bu nesneler küçük olur.

8) Sorulan Sorulara Cevap:

Yalan söyleyen kişi karşı tarafın sorduğu sorulara karşı normale göre daha fazla ve sert bir tepki verir. Halbuki sorlar gayet normaldir.

9) Sorulan Sorular:

Yalan söyleyen kişi bütün sorulara cevap verebilir fakat karşısındaki kişi anlattığı hikayeye inanana kadar fazladan bilgi vermeye devam eder. Sorulara asla doğrudan cevap vermez, dolaylı olarak ima eder. Asla karşı tarafa soru yöneltmezler.

10) Hazır Cevap:

Yalan söyleyen taraf her soruyu önceden düşünmüşlerdir ve cevapları hazırdır. Her soruya saçma bile olsa  cevap verirler.

11) Suçlanma:

Yalan söyleyen taraf hakız yere suçlandığında bile sinirlenmez.

Bundan sonra hayatımızda karşılaştığımız yalanların önünde daha profesyonel davranıp yalanları önceden fark edebiliriz.

 

Kaynakça: https://kidim2013.wordpress.com/2013/10/06/yalani-yakalamanin-10-yolu-karsinizdaki-kisinin-yalan-soyledigini-nasil-anlarsiniz-uzmanlara-gore-yalan-soyleyen-kisilerin-birtakim-ortak-ozellikleri-var-iste-bunlardan-bazilari/

(Visited 95 times, 1 visits today)