Örümcekler

Örümcekler hayatımızda çok önemli bir rol oynayan hayvanlardır. Örümcekler aynı zamanda sinekleri ve başka böcekleri de yedikleri için eğer etrafta örümcekler varsa orada sinek bulmak da zorlaşır.

Peki örümcekler nasıl beslenir: Örümcekler öncelikle ağaya takılan böceği görür ve ona yaklaşır, sonra ise arka bacakları ile böceği sarmaya başlar bu işlemi yaparken aynı zamanda arkasını dönüp o böceği zehirler. Bunun sebebi böceği yakaladıktan sonra hareket edip kaçamamasıdır. Eğer kaçarsa o böceği yiyemez. Böceği içeri aldıktan sonra ilk önce böceğin kanını emer. Sonra derisinin temiz olup olmadığına bakar ve eğer temizse böceği yer ama değilse yemez ve dışarı atar.

Örümcekler ağlarını özenle örerler. Eğer düzgün örmezlerse, böcek rahat bir şekilde kaçar. Örümcekler doğunca hemen doğduğu yeri tek eder ve kendine bir yuva yapar. Yuva yapma bilinci doğuştan oluşmuş bir şeydir. Bizler nasıl emmeyi doğuştan biliyorsak onlar dada örme duyusu doğuştan vardır. Elbette örümceklerin de çeşitleri vardır. Mesela uzun bacaklı örümcek arlarında en hassas olanıdır.

Tarantulalar  en büyük 2. örümcektir. 1. ise Deve Örümceğidir. Deve örümceği yetişkin bir insanın kafasından kat kat daha büyüktür. Deve Örümceği Tarantula ile kapışırsa tabii ki Deve Örümceği kazanacaktır çünkü Deve Örümceğini zehri Tarantulanınkinden çok çok çok deha fazladır. Bir Deve Örümceği tam olarak yaklaşık 100-150 arası inşa öldürebilir.

Deve Örümceği

Resimde de görüldüğü gibi Deve Örümceği genellikle çöllerde bulunur. Yani bizim ülkemizde onlardan yok.

Örümceklerin bazıları serbest dolaşıp avlandıkları halde diğer bazıları örmüş oldukları ağa bağımlı olarak yaşar. Çoğunun başında 3 veya 4 çift  göz bulunur. Gözlerin dizilişi, sınıflandırmada önemli bir özelliktir.  Ağızlarının önünde iki zehir çengeli ve iki his ayağı yer alır. Göğüslerinde ise, gelişmiş dört çift yürüme bacağı vardır. Uçları, tarak gibi dişli iki çengelle sonlanır. Örümcek bunların sayesinde ağ üzerinde rahatça dolaşır. Bir kısmı ileriye, geriye ve yanlara doğru yürüyebilirler. Gözlerin dizilişi, sınıflandırmada önemli bir özelliktir. Son olarak; unutmayın örümcekler TEHLİKELİDİR!!!!!!

(Visited 129 times, 1 visits today)