Evde Papağan Bakımı

Papağanların çok yumuşak tüyleri vardır. Papağanların kafeste yaşayanları 30-40 yıl yaşamaktadır. Dışarıdakiler 70-80 yıl yaşamaktadır. Papağanlar tohum, ayçekirdeği ve bunun gibi şeyler yer.

Papağanlar tarlalarınızdaki bitkiler ve bunun gibi şeyleri yiyebilirler. Papağanların Cennet Papağanı, Sultan Papağanı gibi türleri vardır. Sultan Papağanlarının renkleri beyaz olabilir veya Cennet Papağanlarının kırmızı, mavi, turuncu gibi renkleri vardır.

image

Papağanlarınız varsa her gün sularını doldurmalısınız. Yem de vermeliyiz. Dönem dönem papağanların tüyleri dökülebilir. Evdeki papağanları cereyandan uzak tutmalıyız ve onları evde yalnız bırakmamalıyız. Papağanınızla her gün birer kez kafesten dışarı çıkartıp beraber vakit geçirmelisiniz, onlarla konuşmalısınız.

Bir papağan alırsak dikkatli olmalıyız. Örneğin bir apartman dairesinde oturuyorsanız daha sessiz bir papağan almaya dikkat edin. Çünkü komşularınız rahatsız olabilir.

Onların kafeslerini iki günde bir temizlemeliyiz, oynamaları için salıncak, merdiven ve bunun gibi aparatlar alarak kendilerinin de vakit geçirmesini sağlayabiliriz.

Papağanlar tropikal orman bölgelerinde yaşarlar ve onların evleri ağaçlardır. Onlar çok zeki hayvanlardır, örneğin Alex adındaki bir papağan 150 kelime konuşup karşısındaki insanın sorularına cevap verebiliyordu. Alex’in cinsi Jako papağanıdır ve şu an hayatta değildir.

(Visited 666 times, 1 visits today)